Kategorier
provence

5 måsten i Nice

UTFLYKTSTIPS!

  1. Vieille Ville, gamla stan, är stadens charmigaste stadsdel: Tänk trånga gator, små matställen och shopping i boutiquer. Katedralen är mäkta imponerande sedan den stod färdig år 1699.
  2. Musée Marc Chagall, uppvisar konstverk från Chagalls alla epoker.
  3. Le Negresco Hotel, verkligt anrikt hotell för lyxnjutare. Jazzmusik i baren utlovas.
  4. Ät lokalt, köket är influerat av Italien. Prova på Socca (av kikärtor), Salade niçoise (innehåller tonfisk), Pan Bagnat (Salade niçoise i brödform) och daube niçoise (köttgryta).
  5. Vandra till och kring Mont Boron, fota Fort Mount Alban på utkiksplats.

Fler tips på TravelGrip.se!

Kategorier
provence

Utflykt till Les Iles de Lérins

UTFLYKTSTIPS!

Åk på en utflykt till Les Iles de Lérins med båt från Cannes. Ögruppen Les Iles de Lérins består av några mindre öar där Île Sainte-Marguerite är den största. Det tar ungefär två timmar att gå runt ön som har flera naturstigar och en väldoftande eukalyptusallé. I filmen Mannen med järnmasken, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, berättar om karaktären som var fängslad i militärfortet på ön. Fortet är imponerande, och förutom detta finns också ett marinmuseum och ett par restauranger.

Ön Île Saint Honorat har tillhört munkar sedan 400-talet och i klostret L’Abbaye des Lérins bor vinodlande cisterciensmunkar. Deras vin och likörer serveras på diverse stjärnkrogar men går att köpa i den lokala butiken på ön. På söndagar hålls mässa och det finns även möjlighet att bo i klostret. Öns restaurang La Tonnelle anordnat vinprovning vissa fredagar.

Boka båttur

Barn åker gratis, för vuxen kostar det 13 – 15 euro.