Om Provencehus.se

Om grundaren av Provencehus.se

Sajtägaren Maria har sedan 25 års ålder haft drömmen om att köpa ett hus i Frankrike, och vid 30 beslutade hon sig för att satsa på att uppnå drömmen om en semsterbostad i Frankrike. Med planering och hängivenhet, noggrann ekonomisk planering och stor informationsanskaffning var målet att hitta drömstället 2019. Med 50 husvisningar i ryggen i Languedoc flyttades dock fokus till det mer luckrativa Rivieran där en lägenhet i Antibes införskaffades i januari 2023.

Med besök någonstans i Frankrike årligen har hon skaffat sig en god uppfattning om landet och regionerna. Provence har länge haft en speciell plats i hjärtat, särskilt platser som Aix en Provence och Saint Tropez, och mycket annat längs Cote d’Azur. Att slutligen hamna i Antibes innebär närhet till stränder och Nice internationella flygplats. 

Hyr mitt boende i centrala Antibes!

I livliga delar av centrala Antibes har jag två lägenheter intill varandra, den ena en mindre som hyrs ut stora delar av året, och en större som hyrs ut periodvis. Läs mer här.

Går du i köptankar?

Drömmer du om en lägenhet på Rivieran eller ett litet hus i bergen?

Här samlas information om fastighetsköp i Provence. Visste du att man för 2 miljoner kronor kan komma över en mindre lägenhet i ytterkanten av städer som Nice, Antibes, Cannes (La Bocca), Le Cannet, Cagnes sur mer och Frejus?

Det är rätt bra för ett semesterboende vid Medelhavet, om man jämför med vad pengarna räcker till i Sverige som har betydligt sämre klimat.

Se nedan exempel på söksajt. Gjorde en lägenhetssök i Nice, hos Logic Immo, vilken bara är en av alla söksajter. Samma objekt kan förutom att dyka upp på flera söksajter, också dyka upp från flera mäklare på en och samma söksajt. Så tiden för research är betydligt längre jämfört med i Sverige.